Sanne Bruggink

De panelen van Sanne Bruggink vallen direct op. Ze zijn anders, origineel. En ondanks het glimmende oppervlak schreeuwen de stukken niet om aandacht. Integendeel, ze zijn vaak sober en betrekkelijk ingetogen. Sanne speelt met de waarneming en zet de kijker prettig op het verkeerde been.

> lees verder

> naar het werk van Sanne Bruggink

Mynke Buskens

Wat direct opvalt bij het werk van Mynke Buskens is de esthetische verfijning. De techniek is ongekend, het gevoel van de tekeningen evenzo. Sterke contrasten in zwart-wit bepalen de sfeer, die levendig voelt en toch stil. De kunstenaar maakt je deelgenoot van wat zij ziet. Onweerstaanbaar gracieus en stijlvol. 

> lees verder

> naar het werk van Mynke Buskens

Pieter Bijwaard

De enorme verscheidenheid is één van de eerste dingen die opvallen bij het werk van Pieter Bijwaard. Abstract en figuratief, bijna geometrisch strak tot zwierig en kleurrijk tegenover zwart-wit- en grijstinten. Een rijke binnenwereld die vorm krijgt op papier, als een plattegrond van de ziel; intiem, complex maar sober en met een geheel eigen signatuur.

> lees verder

> naar het werk van Pieter Bijwaard

Richard Caldicott

Zuiver en opvallend mooi; die typering past bij de abstracte stillevens van Richard Caldicott. Less is more is hier het uitganspunt. Zijn tekeningen, prints en foto's zijn kraakhelder; de vormen gereduceerd tot een paar lijnen of een geometrische uitsnede. De presentatie is weloverwogen en evenwichtig. Sommigen zien de pure geometrische vormen van Caldicott zelfs als romantisch.

> lees verder

> naar het werk van Richard Caldicott

Carina Ellemers

Het abstracte werk van Carina Ellemers is op een speelse manier minimalistisch. Ze maakt doeken van aan elkaar genaaide en in vorm getrokken stof. Zeer eigen en hoewel vaak geometrisch van uitgangspunt, bijna zacht en spannend. De verschillende stoffen voegen iets toe aan de abstractie; een sober soort warmte en intimiteit. Een oorspronkelijke blik op minimale kunst.

> lees verder

> naar het werk van Carina Ellemers

Christiaan Kuitwaard

De wereld van Christiaan Kuitwaard is stil. Intiem en sober. Sfeervol werk van een schilder met een herkenbaar eigen stijl, waarin zacht licht en vooral schaduwen een hoofdrol spelen. Het licht op zijn schilderijen 'tast de dingen in hun stoffelijkheid aan', zegt hij zelf. Kuitwaard wil de dingen terugbrengen tot de essentie, tot ze zo kaal zijn dat de contouren vervagen en ze vrijwel opgaan in de omgeving.

> lees verder

> naar het werk van Christiaan Kuitwaard

Heidi Linck

Het werk van Heidi Linck intrigeert. Een stille zwart-witte wereld waar verlaten gebouwen de hoofdrol opeisen. Donkere lege ruimtes, licht dat binnenvalt door open daken en gebroken ramen. Geen mens te zien. De compositorisch sterke tekeningen laten op een indringende manier de ziel zien van wat rest; wat is geweest en nog is. Het werk is krachtig, vertelt een verhaal en het heeft een bijzondere kwaliteit. 

> lees verder

> naar het werk van Heidi Linck

Gerda Teljeur

Lijnen. Lang en kort, stevig, krachtig of fragiel en kwetsbaar, streken en de ruimte daartussen in een eindeloze herhaling; daaruit is het abstracte werk van Gerda Teljeur opgebouwd. Met die lijnen creëert ze composities die op een diep niveau binnen weten te dringen. Het werk is monumentaal maar subtiel, radicaal en toch gevoelig.

> lees verder

> naar het werk van Gerda Teljeur